Sugestije i zamerke

Primedbe, sugestije, komentari

U cilju unapređenja servisa KoBSON-a svim našim korisnicima omogućeno je da javno iznesu svoj stav. Sve sugestije, zamerke, predlozi i komentari su dobri došli. Ukoliko ne želite da se u okviru komentara vidi Vaše ime, molimo Vas da to naglasite. Komentari se ne objavljuju automatski, već tek nakon potvrde moderatora ovog dela sajta.

Vaš e-mail (*)

Vaše ime (*)

Tekst komenara (*)

Postojeći komentari

prema temi komentara

Razno

Nikola Vučetić (10.11.2017)

Poštovani, već duže vremena se trudim da pronađem kojoj tačno kategorizaciji pripadaju časopisi "ANNALS of Faculty Engineering Hunedoara-International Journal of Engineering","Acta Technica Corviniensis-Bulletin of Engineering", te časopis "International Journal of Advanced Research" Molim Vas ako možete da mi odgovorite na postavljeno pitanje, puno bi mi značilo za moje reference prilikom prijave teme doktorske disertacije. Zahvaljum Vam se srdačno unaprijed!

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


Razno

Ivana (08.11.2017)

Poštovani, Da li imate informacije o vrednovanju časopisa: "Folia linguistica et litteraria" (ISSN 2337-0955). Hvala Vam i srdačan pozdrav.

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


Razno

Ratko (02.11.2017)

Kako da se prijavim na web of science? Hvala

Odgovor
Uputstvo za prijavljivanje i pretragu Web of Science servisa možete pronaći na našoj stranici: Česta pitanja u vezi Naši u WoS


Naši u WoS

Marijana Petkovic (26.10.2017)

Postovani, u rubrici "Nasi u WoS" nema svih mojih radova. Da li postoji mogucnost da se dodaju? Srdacno, Marijana Petkovic

Odgovor
U bazu Naši u WoS na KoBSON-u unosimo radove autora iz Srbije koji su referisani u bazi Web of Science (WoS) izdavača Clarivate Analytics (nekadašnji Thomson Reuters). Kriterijum je formiran tako što su iz WoS-a preuzeti svi članci u kojima su autori naveli adresu institucije u Srbiji kao svoju afilijaciju (a publikovani su od 2000. godine do danas). Kako je Web of Science pretplaćen i dostupan celokupnoj istraživackoj zajednici Srbije, podsećamo da možete sami proveriti da li je određeni rad već referisan i vidljiv u WoS-u, na način kako je opisano na stranici Česta pitanja u vezi Naši u WoS (do baze Web of Science možete doći na sledeći način: KoBSON sajt-->Brza stranica-->Indeksne baze-->Web of Science). Nakon provere da li je rad referisan u WoS-u možete uputiti mejl na kobson@nb.rs sa naslovima radova koji se nalaze u WoS-u, a nisu vidljivi u okviru Vaše liste u bazi Naši u WoS.


Razno

Zeljka Cvejic (17.10.2017)

Postovani, molim Vas za informaciju o kategorizaciji casopisa Clinical Ophthalmology. Naime, prema Scopus-u https://www.scopus.com/sourceid/19700175081?origin=resultslist#tabs=1 taj casopis je u prvih 30% u oblasti. Na Kobsonu casopis postoji ali bez definisane kategorije. Hvala unapred, Zeljka

Odgovor
Kategorije u bazi EleČas su definisane na osnovu vrednosti IF (izdavača Clarivate Analytics - nekadašnji Thomson Reuters) koji časopis poseduje. Navedeni časopis Clinical Ophthalmology (ISSN 1177-5467) nema IF, te iz tog razloga ne postoji informacija o M kategoriji. KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Nebojša (11.10.2017)

U koju kategoriju časopisa (M21,M22,M23...)spada . Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society. Unapred zahvalan.

Odgovor
Časopis Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society (ISSN 1792-2720) se nalazi u kategoriji M23 - međunarodni časopis; časopis koji se nalazi na popisu JCR, ali prema IF2 nije u svojoj oblasti nauka rangiran među prvih 60% časopisa. Njegov IF za 2016. godinu iznosi 0.085.


Razno

vesna jaksic (03.10.2017)

Postovani, molim vas za pomoc. Kada pretrazujem Scopus vezano za svoje radove, izlazi da mi je afilijacija Univerzitet u Nisu grad Izmir a zemlja Turska Ranije je sve bilo u redu ali se sada to promenilo Kako mogu da to izmenim Moje ime je Vesna Jaksic, ag+filijacija Univerzitet u Beogradu Medicinski fakultet Hvala unapred

Odgovor
Sva pitanja vezana za korekciju podataka u servisu Scopus potrebno je uputiti izdavaču baze - Elsevier. Na stranici Scopus-a nalazi se odeljak Scopus: Access and use Support Center, gde možete popuniti online formu za korekciju podataka.


Razno

Srdjan (24.09.2017)

Poštovani, Da li postoji posebno vrednovanje rada domaćeg autora, koji se koristi kao obavezna literatura na inostranom fakultetu?

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Mina Šoljaga (20.09.2017)

Poštovani, Molim Vas za informaciju o kategorizaciji časopisa Psychiatric Services za 2016. godinu? Hvala unapred.

Odgovor
Časopis Psychiatric Services (ISSN 1075-2730) se nalazi na SCI listama (SCIe SCI SSCI), a njegov IF za 2016. godinu iznosi 2.888 i nalazi se u rangu vrhunskog međunarodnog časopis (M21). Ovi podaci se mogu pronaći u okviru KoBSON-ovog servisa EleČas, klikom na grafikončić pored brojčane vrednosti IF u koloni IF ili posredstvom stranice Detalji klikom na link Kategorije i pozicije časopisa u prethodnim godinama.


Pristup KoBSON-u

milan (11.09.2017)

Poštovani, doktorand sam na gradjevinskom fakultetu, univerziteta u Beogradu. Da li imam pravo pristupa Kobsonu i koja je procedura pristupa ako na to imam pravo?

Odgovor
KoBSON portal dostupan je bez ikakve nadoknade i autentifikacije svima sa akademskog IP domena u Srbiji. Neophodno je u internet browser-u podesiti proxy server odgovarajućeg univerziteta (kao što je objašnjeno na KoBSON-ovoj stranici Načini pristupa). Ukoliko ste mislili na Udaljeni pristup, pravo na ličnu licencu imaju svi stalno zaposleni u akademskim i naučnim institucijama čiji je osnivač Republika Srbija, kao i doktorandi koji su stipendisti Ministarstva nauke RS.